menu

9 Temmuz 2016 Cumartesi

ŞİLE

05.07.2016 bu sefer de Şile ' ye gitmek için düştük yollara. Yolda çocuklar yorgunluklarını anneannelerinin şevkatli kucağında çıkardı. Buraya da uzun zamandır gelmemiştik.


Şile'ye ulaştığımızda Otelin tavsiyesiyle Mercan Köşk ' ün tepede yeni açılan et restaurantına gittik. Manzara , hizmet ve yemekler çok güzeldi









Gece belki de bayram olduğu için her yer cıvıl cıvıl ve geç saat olmasına rağmen oldukça hareketliydi.



Hemen limanda Ocaklı Ada üzerinde Şile 'nin sembolu olan kaleyi ,limanı ve iki ada parçacığı arasında kurulmuş teleferiği görüyorsunuz. Bu limanda Mercan Köşk ' ün balık bölümünü değerlendirebilirsiniz.







                                   Şile 'nin meşhur feneri de çok güzel bir yere konumlanmış.


Şile Feneri 'nin 600 m gerisinde Ağlayan Kayalar ' ı ve mavi bayraklı pilajını görebilirsiniz. Burası, kayalar arasından çıkan bir su kaynağı aslında. İsmini, akış biçiminin ağlayan bir insanın gözyaşlarına benzetilmesinden dolayı almış.











Saklı Göl , son yıllarda çok ziyeretçisi olmaya başlamış. Burada, evlenecek olanların resim çektirmesi için özel bir bölüm bile yapılmış. Gölün etrafında yeme-içme imkanı mevcut.Tabiat ve hayvanlar görülmeye değer.














Şehrin stresinden kurtulup güzel bir haftasonu geçirmek için bence çok güzel ve yakın bir yer, Denize girerken buranın Karadeniz olduğunu lütfen unutmayın. Bol dinlenceli bir tatil dileğiyle.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder