menu

5 Ağustos 2019 Pazartesi

AMERIKA II - LAS VEGAS



LAS VEGAS
(GÜNAHLAR ŞEHRİ )

Los Angeles -Las Vegas içhat uçuşuyla 45 dk sürüyor. Havaalanına iner inmez kumar makinalarıyla karşılaşıyorsunuz. Bu şehirde her yerde sigara içmenize izin veriyorlar çünkü makina başından kalkmanızı istemiyorlar.



Kimisi kumar oynarken kimisi de örgüsünü örüyor.





                     Havaalanında, gerek otellerin gerekse kiralık bir sürü limuzin ile karşılaşıyorsunuz.



1920 yılına kadar bu şehirde bir tek tren istasyonu varmış ve sürekli gangsterlerin saldırısı oluyormuş. Çölde turistik bir yerleşim yeri yapmaya karar veriyorlar ve vergi oranını da düşük tutuyorlar. Suyu yerin altından sağlıyorlar.
Nükleer çalışmalar yerin altında yapılıyor. Aya ve marsa gitmeden önce bütün çalışmalar burada yapılıyor.

Otele geldiğinizde odanız hazır değil ise valiz için kişi başı 3 $ alıyorlar. Biz de odamızı beklerken Otelimize yakın olan North Premium Outlete gittik. Normalde yürüyerek yarım saat uzakta olmasına rağmen o saatte yürüme şansınız yok, sıcak sizi perişan ediyor. Burada her marka mağaza var. Fiyatlarda etiketin üzerinden bile indirim yaptıkları için meraklısı için ekonomik sayılır.





















Bu restaurantı İstanbul' da bazı büyük AVM' lerde bulabilirsiniz fakat inanın tadı tam aynı değil. Fiyat olarak ise burada  15 $, İstanbul' da 40 tl para veriyorsunuz.


                                                                          Mirage Otel








                                             



                                                     Otelin giriş tavanındaki avizeler benim hoşuma gitti.



                                                                  Böyle bir limuzin ilk defa gördüm.





Bu otelin önünde her akşam 20.00-21.00-22.00 saatlerinde yanardağ gösterisi yapılıyor.

                                                  Bölgenin sıralanışı bu haritadaki şekilde



Bu aktiviteyi biz araba ile giderken hareketli halde gördüm ve çok arzu ettim. İnşallah bir sonraki gelişimde  yapabilirim.


                                                     Bu reklam gösterisi oldukça hoşuma gitti.







                                                                       BELLAGİO OTEL






Bu otelin de su gösterileri meşhur. Mirage oterdeki şovu seyredip dümdüz yürüdüğünüzde yolunuzun üstüne çıkıyor.











Her otelin konsepti ayrı ve hepsi birbirinden güzel. Biz bütün otelleri gezemedik. Genelde insanlar sıcaktan ve kumardan dolayı gündüz uyuyor gece yaşıyor. Bizim süremizin kısıtlı olması ve uçuş saatlerimizin sabah erken olması sebebiyle onların temposunu yakalayamadık.





Fremont Street Experience, 5 bloktan oluşan ışık şovu var.
The Mob Museum, organize suçlar ve yasa uygulama ulusal müzesi ( 26.95 $ )
Luxor Otel, antik mısır heykelleri mevcut.
The Neon Museum, şehrin dışında, girişi 18 $ olan bütün ışıklı tabelaların toplandığı iki dönümlük bir alan.
New York New York Otel, Brooklyn Köprüsü, Chrysler Ve Empire State binalarının  kopyaları var.
Adventuredome Theme Park,eğlence ve adrenalin merkezi ( 33.95 $ )




Yolda şov satışı için böyle güzelliklerle karşılaşabilirsiniz. Biz maalesef şovlara da gidemedik ama bu tarz şovlar görsel olarak hep insanları büyüler o yüzden aklımın kaldığı şeylerden biri oldu.




Bizim otelimiz çok güzel ve büyük bir oteldi tek sakıncası biraz dışarda kalıyor olması. Şehre gitmek için 20 dk gibi bir süre yürümeniz gerekiyordu. Gezdiklerimiz içinde bizim otelimizin içi bana güzel geldi. Bu arada yolda içmek için alkol almak isterseniz muhakkak pasaportunuz yanınızda olsun yoksa vermiyorlar.

                                                                    GRAND CANYON


446 km uzunluğunda, 29 m genişliğinde ve 1.6 km derinliğe sahip olan Grand Canyon, Arizona ile Utah Eyaletleri arasında sınırları belirleyen bir bölgedir. Bu kanyon 6 milyar yıldır Colorado Nehri tarafından oyularak oluşmuştur. Kanyon içindeki fosiller, kalıntılar ve izler sayesinde Kuzey Amerika' nın jeolojik tarihinin yaklaşık 2 milyar yıllık bölümü aydınlatılmaktadır.Dünya listesinde görülmesi gereken ilk 50 yer listesinin başında yer alır. Her yıl yaklaşık 5 milyon kişi bölgeyi ziyaret ediyormuş. Benzerinin MARS gezegeninde bulunduğu söyleniyor. Ayrıca sinamalarda gösterilen ' 127 Saat ' filminde kayaların arasında dağcının sıkışarak yaşam mücadelesi verdiği yerdir.



Şehrin içinde hangi otelde kalırsanız kalın bu güzelliği görmek için eğer kendi imkanlarınızla veya turun programıyla gidecekseniz iki buçuk saatlik bir gidiş yolunuz var. Bölgedeki turlardan yararlanacaksanız bu süre daha uzuyor çünkü sabah 6 itibariyle otellerden müşterileri toplamaya başlıyor. Biz turumuz programıyla 7 kişilik özel bir araçla gittik ve 200 $/kişi verdik. Grubumuzdan bazıları gene yedi kişilik araç kiraladılar ama güney bölgesine gittiler. Gideceğiniz bölgeye göre fiyatlar değişiyor.

180 $/gün (7 kişilik araç)
 66 $ yakıt
 35 $ giriş ücreti

Onların gördükleri ile bizimki çok farklı sonradan resimlere baktığımızda bizimkinde akılları kaldı ama maddi yanı çok farketti. Güneye gitmekteki amacı aşağıdaki resmi görmek idi. Kuzeye gelseler çok ucuza bizim gördüklerimizi görebileceklerdi.





Ayrıca otel turlarında da internet üzerinde 78 $ veya gişeden 110 $' a bilet satışları var. Tercih sizin.






Nevada Çölü' nde Joshua  ağaçları







Bütün yol boyunca doğal ortamda yetişmiş kaktüs ormanı ile beraber gidiyorsunuz. Rehber bunların kaktüs olduğunu söylemese bir ağaç türü diye düşünürdüm.


Biz kanyonun kuzey bölgesini ziyaret ettik. Belli bir noktaya kadar araçla geliyorsunuz daha sonra onların araçları ile önce Eagle Point' e gidip istediğiniz kadar kalıp tekrar onların araçları ile Guana Point' e daha sonrada Hualapai Ranch canlandırması yapılan teksas kasabasına gidiyorsunuz. Gittiğiniz yerlerdeki kalış süreniz size bağlı. İşiniz bitince durak sırasına giriyorsunuz ve sık sık otobüsleri geliyor.



EAGLE  POINT


                                           


                                           



Bu bölge ilk durak olması sebebiyle tümüyle ticari yapılmış. Aşağıyı tam görmemeniz için zincirler koymuşlar ki SKYWALK yürüyüşünü yapın istiyorlar. Bu yürüyüşün bedeli 30 $.











İçeri girerken telefon dahil eşyalarınızı kasaya bıraktırıyorlar. Yanınıza almak istediğiniz bir şey varsa o dahil tekrar bütün üstünüz dedektörle aranıyor. Bunun da ticari olduğunu resim için 16 $ isteyince anladık. Ayağınıza galoş giydiriyorlar. İçeride iki tane sıra var. Biri resim çektirenlerin diğeri çektirmeyenlerin sırası. Eğer resim istemiyorsanız kesinlikle diğer sırayı kullanın çünkü diğeri çok yavaş ilerliyor.
Yürürken altınızdaki camdan metrelerce yüksekte olduğunuzu görüyorsunuz ve siz sanki boşlukta gibisiniz. Gerçekten insanı biraz ürperten bir şey hatta yanlara tutunmadan yürüyemeyenler de oldu. Burada da istediğiniz kadar kalabilirsiniz manzara çok güzel fakat gene de gezip hemen çıkmak isteyeceksiniz diye düşünüyorum.





Otobüsü beklerken kendime bir çadır yaptım

GUANA POINT
İkinci durak olan Guana Point ise hiçbir koruma konmamış ister aşağı atlayın ister uzaktan bakın.



























Çılgın rehberimizin gerçekten ayakları boşlukta

Gittiğiniz her bölgede helikopter turu da yapabilirsiniz  ve bot ile de gezebilirsiniz, tabi bunların hepsi maddi imkan meselesi. 


                                                                       HUALAPAİ RANCH


Son noktamız olan Teksas Kasabası








Çok şükür suçsuz olduğum anlaşıldı.

























                                                                                   HOOVER DAM





































                                             Bulutların içindeki güneşin batışı mükemmeldi.


                                                                           MEAD LAKE




Burası için bence 3 gece muhakkak olmalı gördüğünüz gibi içimde kalan şeyler oldu.

ELVEDA...





                               Bunlar herhalde uzay çalışmaları ile ilgili diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder