menu

19 Şubat 2018 Pazartesi

GALATA KULESİ

İnsan bazen elindekilerin kıymetini bilmez ve hep istediğini başka yerlerde arar bu gerçekten çok doğru. Doğma büyüme İstanbullu olup  üstelik yarım asırı aşkın zamandır İstanbul' da ve de Avrupa yakasında yaşamama rağmen görmediğim birçok şey olduğunu biliyorum.



Şubat 2018 olmasına rağmen bu yıl bütün Türkiyem' de bir bahar havası esiyor. Bizde bunu fırsat bilip Galata Kulesi' ne gitmeye karar verdik.

























İstanbul' un en eski ve en güzel kulelerinden biri olan Galata Kulesi, Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından 528 yılında Fener Kulesi olarak ahşaptan inşa edilmiştir. 1348 yılında Cenevizliler tarafından Christea Turris ( İsa Kulesi ) adıyla yığma taştan yeniden yapılmıştır. 1453 yılında İstanbul fethedildiğinde Türklerin eline geçen Galata Kulesi yerden 66.90 metre ve deniz seviyesinden 140 metre yüksekliktedir. Çapı 8.95 metre ve duvar kalınlığı da 3.75 metredir.Üst katta restoranda  lezzetli Türk ve uluslararası mutfağı da bulabilirsiniz. Tabi buranın turistik bir yer olduğunu unutmamak lazım.
 İçeri girerken biz bir saat dışarıda sıra bekledik ama bence bu da ayrı bir zevkti çünkü etrafımız oldukça hareketli ve nostalji doluydu. Üstelik yurtdışında zaten böyle kuyruklar beklemeye alışkınız.





Giriş ücretleri öğrenci için 5 TL , büyükler için 10 TL. Ayrıca isterseniz similasyonda alabiliyorsunuz.
Yukarıya asansör ile çıkılıyor. Asansörün hemen yanında Osmanlı kıyafetleri ile resim çektirme şansınızda mevcut.









                                                               Galatasaray Lisesi
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder