menu

8 Temmuz 2016 Cuma

POLONEZKÖY

05.07.2016 bugün bayramın ilk günü ve ailemizin en yaşlısı olan anneannemde tüm aile fertleri toplandıktan sonra yurtiçi gezilerimize devam etmeye başladık.
İlk durak olarak da daha önce defalarca geldiğimiz ama yaklaşık 8 yıldır hiç gelemediğimiz Polonezköy oldu. Buranın tabiatı her zaman bizi etkilemiştir. Tabiat parkında kısa bir yürüyüş yaptık.




                     Zosia Teyze' nin Anı Evi' ni ilk defa ziyaret ettik. Bu evdeki her şey orijinal imiş.





                                  










Meydandaki arıcılık müzesi ufak ama ilginç. Balmumundan yapılmış 5-6 saat yanabilen mumlar satıyorlar. Ayrıca hem cilde iyi gelecek özel yapım kremler ile değişik tatlarda ballarda bulabilirsiniz.





                                   Biraz mola zamanı gelmişti ve çok güzel bir bahçe içine girdik.





Biz , burada yerel tatlılardan bugün bulduğumuz ' Piernik ' i yedik, cevizli ve bol baharatlı bir tatlıydı ama ikinci kez tercih etmem.

Cam Evi ' ni de ziyaret ettik.


Bölgenin meşhur olan ceviz likörü için bizzat kendilerinin yaptığı LEONARDO CAFE 'ye gittik. Bir litrelik şişeler 50 TL. Kendine mahsus güzel bir aroması var. Ayrıca bu cafenin içi çok güzel.








Eskiden çocuklarımı burada ata bindirmiştim aynı imkan halen mevcut. Bizim amacımız yerel tatlılardan yemek olduğu için Polina ' ya gitmek için yola çıktık.




İşte böyle sevimli bir karşılama ortamından sonra hemen tatlılara yöneliyoruz. İki ayrı çeşit tatlı istedik meyveli olanın kreması Polonya 'dan geliyormuş. İkisi de müthiş idi. Ayrıca beni çok şaşırtan bir şey daha öğrendim , bir tek Divan ' da satılan Rokoko  ( dondurmalı pasta ) burada varmış ama siz de takdir edersiniz patlamak üzereydik. Dilimleri de oldukça büyük.




Burası kahvaltısı ve köftesiyle de çok meşhurmuş. Ayrıca özel salataları da yok satıyormuş. Aşağıdaki çiçeği salatanın en üstüne koyuyorlar. Ben yedim tadı güzel.














                                                                                                                                                                                                                                                   Arka bahçelerinde yetiştirdikleri karayemiş ile reçel yapıyorlarmış,bu da tansiyon için iyi geliyormuş.














Sizlerin gördüğü gibi haftasonunu tam bir gün olarak çoluk çocuk güvenli , temiz havalı ve organik yiyeceklerle midenizin zevkleneceği şekilde burada geçirebilirsiniz.
Haftasonları 9.00 itibariyle yer bulmak imkansız oluyormuş.



                                                         0 216 432 31 53  GSM :0 542 213 93 19

Bu güzel mekanı terketme zamanımız geldi. Polonezköy 'de yapabileceğiniz bir başka zevkli aktivite ise ATV ' ye binmek. Tabi yer İstanbul olunca fiyatlar katlıyor. Bir kişi 45 dak. 80 TL , iki kişi olunca 130 TL oluyor. İlk defa duyduğum başka bir aktivite daha var o da hem karada hem suda giden bir araç ile gezi yapabiliyorsunuz. Bir saat karada bir saatte barajda yani 2 saat için kişi başı 250 TL. Araç üç kişilik bunu dolu kaldırmak istiyorlar.
Bizim için çok güzel bir geziydi umarım sizlerde aynı zevki alırsınız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder