menu

13 Kasım 2015 Cuma

SEGOVIA GEZİMİZ

Gezi Notları , Türkiye , Avrupa , Segovia, Madrid şehrinin kuzeybatısında yer alan bir kasaba.


Ulaşımı da oldukça kolay.Metroda Principe Pio’da inince istasyondan çıkıp yaya geçidinden geçince Hotel Florida Norte ve La Sepulvedane otobüs servisiyle karşılaşıyorsunuz. Otobüsler 30 dak.da bir ve yol 1saat 15 dak sürüyor. Bileti gidiş-dönüş alabilirsiniz. Pases Ezequiel Ganzales’de duruyor. Biz Renfe ile 14.30 €/kişi geldik. Otobüs terminalinden çıkınca araba girişi olmayan yaya yolunu görüyorsunuz. Bu yol sizi merkeze ulaştırıyor. Merkezde M.S. 50 yılında Romalılar tarafından şehrin su ihtiyacını karşılamak amacıyla granit taşlardan yapılmış 800 m uzunluğunda ,29 m genişliğinde “ Aqueduct “ su kemerini görüyorsunuz. Bu kemer 19 yy. sonlarına kadar aktif olarak kullanılmış.


 Meydanda 1525 yılından kalma gotik mimarisi hakim olan katedrali görüyorsunuz. Giriş ücretsiz. Şehrin sembolü olmuş Walt Disney’in kurduğu muhteşem çizgi dünyasının şatosuna da ilham kaynağı olmuş.
Efsanevi Kral Ferdinand ile Kraliçe 2.Isabel’in 1474’de yazlık olarak kullandıkları Segovia Alcazar’ını gezebilirsiniz.10.00-19.00 Giriş:8.00 €,kuleler için 1.00 € daha ekstra ödemek gerekiyor. Biz tam girecekken çıkanlar kesinlikle değmez deyince vazgeçtik. Buraya gelince meşhur süt kuzularından (ki bunlar 4-5 aylık iken kesiliyorlar) yemeden gitmek istemedik. Su kemerinin oradaki “Meson de Condido” da farklı etlerden de aldık. Böylece 4 ayrı et mönüsünün tadına baktık.
Gerçekten hepsi çok güzeldi. Tur firması da aynı yere götürmüş ama hepsi fix mönü yemiş oysa biz değişik tatlardan tattık ve 25.00 €/kişi ödedik.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder