menu

25 Şubat 2016 Perşembe

KUŞ GÖZÜ İSTANBUL'A BAKIŞ

19 Temmuz  2015             
Galiba yapı itibariyle heyecan veren ve değişik aktiviteleri seven biri olduğum için tesadüfler neticesinde bulduğumuz  İstanbul turu da bize oldukça zevk vermişti.Bu sebeple  sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum.

Bu tur bir helikopter turu ve bu turu bilen yerli turist sayımızın oldukça az olduğuna inanıyorum. Oysa orada bulunduğumuz iki saat  boyunca değişik ülkelerden birçok turist bu tura katıldı.




Tur  “ Kaan Air “ tarafından  15 - 30 – 45 dakikalık üç farklı periyotlarda uygulanıyor. Seçiminize göre gezdiğiniz bölge sayısı artarken fiyatlar da doğru orantılı olarak artıyor. Bizim orada olduğumuz süre içinde herkes bizim gibi 15 dakikalık olan turu seçmişti. Bu süre içinde bütün tarihi yerlerimizi tepeden görme şansını yakaladık. Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı , Ayasofya , Süleymaniye Camii  , Galata Kulesi , Kız Kulesi , Aya İrini , Çırağan Sarayı , Beylerbeyi Sarayı , Boğaziçi Köprüsü , Kuleli Askeri Lisesi ve Rumeli Hisarı ‘ nı görüyorsunuz. Giderken  bir tarafı dönerken diğer tarafı görebiliyorsunuz.


30 dakikalık turda ise bunlara ilave olarak Kadıköy kıyısını ; 45 dakikalık turda ise  ilave Bostancı ve Karadeniz ‘ in girişi ekleniyor.
Helikopterin  içi altı kişilik ayrıca bir kişi de pilotun yanına oturuyor. İçeride karşılıklı üç kişi oturuyor . Ben ortada oturmama rağmen her yeri çok rahat gördüm. Herkesin kulağına kulaklık takılıyor ; bu sayede geçtiğimiz her yeri anlatıyorlar.
Helikopter pisti ise istanbulun göbeğinde,Sarıyer Ayazağa'da

Sizlere hem fiyatları ve hem de adresi veriyorum. Gitmeden önce ödeme ve  rezervasyon yaptırmanız gerekir. Havanın rüzgarsız ve güneşli bir gün olmasını tercih ederseniz çok daha zevk alacaksınız. Bizim gittiğimiz gün her şey çok mükemmeldi umarım sizler içinde her şey yolunda gider.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder