menu

6 Şubat 2019 Çarşamba

DUBAİ

24-29 0cak 2019 tarihlerinde teknolojinin ve paranın gücünün hakim olduğu modern bir şehir olan DUBAİ'ye gittik.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde para birimi Dirhem ( AED kısaltması )'dir.
Bizim gittiğimiz tarihlerde 1 $ = 3.65 AED.













Buraya gidebilmek için vizeyi internetten 105 $ ödeyerek alıyorsunuz. Saat dilimi olarak Dubai Türkiye'den bir saat ileride. Sıcaktan bunalmadan gezebilmek için en uygun dönemler kasım-mayıs aralığı. Gece-gündüz sıcaklık farkı (18-20) - (30-32 ) civarında. Dubai'de haftasonu tatili cuma ve cumartesi günleri.
Toplamda yedi adet emirlikten oluşuyor ve başkenti Abu Dhabi şehri. Kendi vatandaşlarına EMİRATİ  deniyor. Emiratiler evlendiklerinde devlet onlara 1 milyon dirhem yardım yapıyor. Emiratiler zengin oldukları için ya hiç çalışmıyorlar ya da memurluk gibi rahat işlerde çalışıyorlar. Beyaz uzun elbise ve başı örtülü kıyafete KANDURA deniliyor.
Abu Dhabi'de şort ve mini etek asla giyilmiyor, ayrıca gezerken yanınızda şal ve baş örtüsü olması tavsiye ediliyor.
Bizim her gezide olduğu gibi amacımız sadece gezmek olduğu için alışveriş konusunda pek fikir veremeyeceğim. Yine size bazı barlardan bahsedeceğim ama oğlumun yaşı tutmadığı için biz buralara gitmedik.










     EMİRATES       TOWERS











Buraya gelmeden önce GROUPON adlı bir fırsat sitesinden birtakım indirimli biletler aldık. Gerçekten de buradan aldığımız biletler hemen hemen oradaki satış fiyatlarından % 50 ucuzdu. Fakat bunların kullanımıyla ilgili birçok sıkıntı yaşadık. Mesela yemekli tekne gezisi kuponu aldığımız şirket Türkiye'deyken rezervasyon yaptığımız halde maillerimize ve mesajlarımıza bir türlü cevap vermedi, bu da bizi zor durumda bıraktı. Biz çöl safarisi, üç adet yemekli-yemeksiz tekne turu ve bir jet-ski gezi kuponu satın almıştık. Bizi hiç uğraştırmayan  ve organizasyonunu sevdiğimiz sadece safari turu oldu. Firmalardan kaynaklanan sorunlardan dolayı kullanamadığımız biletlerin parasını geri almamız için firmaların Groupon'a bilgi vermesi gerekiyordu ki bunu yedi gün sürekli hem satın aldığımız turlarla hem de Groupon firması ile inanılmayacak çok şekilde yazışarak başarabildik.Süreniz kısıtlı ise ve bu indirimli kuponlardan almayı düşünüyorsanız gerçekten savaşmayı göze alın. Çünkü biz her kupon için en çok satış yapan ve yorumları en iyi olan yerleri seçmiş olmamıza rağmen kullanabilmek/rezervasyon yapabilmek için çok çaba harcadık.
Öncelikle bizi hiç uğraştırmayan ve son derece memnun kaldığımız safari turunun adını ve kampanya fiyatını yazıyorum.
Gateway Tours 74 AED / kişi ,144 AED / 2 kişi
Bizi son derece uğraştıran ama kavga dövüşte olsa yapmayı başardığımız tekne turlarını ise,
Royal Desert Tours Creek dhow cruise with dinner 79 AED / kişi , 155 AED / 2 kişi
Royal Desert Tours Marina dhow cruise with dinner 139 AED / kişi , 275 AED / 2 kişi
Eğer siz de tekne turlarınızı buradan alırsanız rezervasyondaki telefon numarası ile bizim gibi çözüm bulamazsanız, alternatif olarak  +971558289003 bu numaraya ulaşmayı deneyebilirsiniz. Kuponda yazılı olan numara bize cevap vermiyordu ve bizim için organizasyonu bu numaradaki yetkili kişi sağladı.
Bizim  satın aldığımız ama yeri uzak olduğu için kullanamadığımız jet ski firması ise,
Al Shaheen Scooter Rental 79 AED / 15 dak
Bu Jet Ski firması başta mesajlarımıza cevap verdi ama kuponu kullanamayınca iade sürecinde bize çok zorluk çıkardı.
Gündüz kanalı ve palmiyeleri gezmek için satın aldığımız firma,
Master Yachts Cruises 109 AED / kişi
Bu tur iki saatlik  idi. Çok kötü niyetliydiler diyemeyeceğim çünkü bize cevap veriyorlardı sadece saatlerimiz tutmadı ve paranın iadesi konusunda sıkıntı yaşatmadı. Bizim istediğimiz saatlerde başka tur isteyen yoktu ve biz de sadece 3 kişi olduğumuz için bize özel bir tur yapamadı ve kuponu kullanamamış olduk.

Maalesef uçak gidiş ve dönüş saatlerimiz çok kötüydü. Biz sabaha karşı 4.00'te otelimize ulaştık. Gece o saatte taksiden başka şansınız yok. Havaalanından taksimetre 25 AED ile açılıyor (normalde ise 5.50 AED ile açılıyor) ve ondan sonra 0.25'er AED olarak ilerliyor. 17 km yaklaşık 50 AED tutuyor. Bizim otelimizin yeri Dubai Mall'a yürüyerek 15 dakika uzaklıkta idi ki bu büyük bir şans demektir. Çünkü metro Dubai Mall'un içinde ama ulaşmak için camlı tünellerden 15 dakika daha yürüyorsunuz. Metro yerin üstünden gidiyor  yani çevrenizi sürekli seyredebiliyorsunuz. Dubai Mall'dan metroya ulaşıncaya kadar yürürken sağınız ve solunuz cam olması da bu yürüyüşün eğlenceli olmasını sağlıyor. Dubai'de her yer tertemiz. Arabalar yayalara son derece saygılı. Biz hiç otobüs kullanmadık ama bildiğimiz otobüslere binerken ve inerken kartınızı okutuyorsunuz.












Ayrıca hem metroda, hem otobüste kadınlar için ayrılmış özel bölümler var.






















                                                             Metroda bu kurallara uymak zorundasınız.



Bütün okuduğum blog yazılarında 3 kişi iseniz taksi çok ucuz diyordu ama ben buna katılmıyorum. Sanırım bu kaldığınız otelin yeri ile de çok alakalı. Biz üç kişi olduğumuz halde ilk gün haricinde hep metro kullandık.
Metroda zone'lar var. Biz hep 1 veya 2 zone uzaklıkta seyahatler yaptığımız içn kişi başı 2 AED vererek iki ayrı zondan bilet aldık. (1 zone kartları 2 zone'luk mesafe gitmek için kullanılamıyor bu yüzden her kişinin 2 karta da ihtiyacı oluyor, aynı şekilde metro kartları otobüslerde kullanılmıyor... yani her şeyin kartı ayrı) Bu kartlar red card olarak geçiyor ve dolum işlemini sadece metro girişlerindeki information yapabiliyor yani makineleri kullanarak kendiniz dolum yapamıyorsunuz.Bu red card'lar her biri 10 kere doldurulabiliyor. (Bizim gezimiz 4 gündü ve 1 zone kartlarımızı sadece 2 kere, 2 zone kartlarımızı ise sadece 3 kere doldurduk. Yani geziniz bizim gibi kısa süreliyse ve yürüyerek de gezmek istiyorsanız Silver Card almaya para vermenize gerek yok) Red Card için başta verdiğiniz 2 AED 'yi geri alamıyorsunuz. Kullanmadan önce gitmek istediğimiz durağa göre hep information noktasından yükleme yaptırmanız yeterli. Metro haritasından bakarak bunu çok kolay sizde yapabilirsiniz. Silver Card ise 25 AED verilerek alınıyor ve bunun 19 AED'si kartınıza bakiye olarak yükleniyor ama dediğim gibi bunlar bizim için ekonomik değildi. 1 zoneluk gezilerin her biri 4 AED, 2 zoneluk geziler ise 6 AED tutuyor. Biz bu sistem ile taksi ile 50 AED vereceğimiz yerleri 3 kişi toplam 18 AED'ye hallettik. Türkiye'ye dönerken de metro kartlarımızın daha 7-8 kullanım hakkı olduğu için birinin işine yarar diye resepsiyona bıraktık. Önemli olan bir şey var; her durakta metronun son geçiş saati farklı ve gece 23.00 itibariyle metrolar son kez o duraktan geçmiş olabiliyor yani bunu teyid edip plan yapmak lazım.

,

                                                                       Dubai'de plakalar


Şimdi ilk günümüz ile başlayalım. Her zaman olduğu gibi 08.30'da otelden taksiye binip (ilk günün acemiliği ve yorluğu olduğu için taksi kullandık) MİRACLE GARDEN'a gittik.









Buraya giriş 50 AED/kişi. Guiness Rekorlar Kitabı'na girmiş bir park. Dünyanın en uzun çiçek duvarlarına sahip. Yapımında 45 milyon çiçek kullanılmış. İçinde cafe türü yerler var. Bizim 2 saat kadar bir zamanımızı aldı. Bu kadar sıcak bir bölgede bu çiçekleri bu kadar canlı tutmak gerçekten çok büyük bir başarı.







































































Butterfly Garden,buradan yürüyerek 3-4 dak uzaklıkta ve girişi 55 AED/kişi. Buradan farkı içinde görebileceğimiz birkaç kelebek için tekrar bu parayı vermek istemedik. İnternetten videolarına baktık.




                            Buradan çıkıp yine taxi ile Emirates Mall'a gittik ve çok yüzeysel olarak gezdik.





Buranın en önemli özelliği ise içinde kayak yapma şansınız var, hatta teleseyije binebilirsiniz. Bunun biraz daha ufağı bizim İstanbul'umuz Torium AVM'de de olduğu için gene bizim için çok özel değildi.









Burayı gezdikten sonra çöl safarisi için buluşma noktamız olan Lulu Markete yürüyerek geçtik. Bizi dedikleri saatte aldılar şehrin dışında safari alanına minübüslerle götürdüler. Orada lastiklerin havaları indirilmiş 7 kişilik jiplere bindik. Oğlum en önde oturuyordu. Gerçekten çok çok güzeldi. O kadar keyif aldık ki biz ailecek bunu birkaç kez daha yapabiliriz diye konuştuk. Safari sırasında doksan derecelik eğimlerle inip çıkıyorsunuz . Bu yol 20 dak kadar sürüyor.




                                                   Oğlum inince 100 AED / 15 dak ATV ile çölde tur attı.








                                                                      Gün batımı seyretmek çok güzel.

























Ücretsiz olarak en ufak boy kına yaptırabiliyorsunuz. Yerel kıyafetlerle resim çektiyorsunuz.






                                                                        Deveye biniyorsunuz.




                                          Çölün ortasında can bulmuş karpuzlar mükemmel gözüküyor.




Akşam yemeğiniz, içecekler ve lokma tatlısı - meyve ikramı eşliğinde dans gösterisi, ateş show izliyorsunuz. Dilerseniz geleneksek kıyafetlerle fotoğraf çektiriyorsunuz. Sonra da sizi aldıkları noktaya bırakıyorlar. Tüm bu saydıklarım aldığımız safari turunun ücretine dahil.









                     Bedevi kampında açık büfe yemek yerken dansöz ve ateş şovu zevkle izlşyorsunuz.




                                                                    DANSLI IŞIK ŞOVU










                                                                              ATEŞ ŞOV









Videoların hepsi farklıdır, hepsini izlemenizi tavsiye ederim.

Biz ikinci günümüzü otelin shuttle'ı ile Jumeirah Kite Beach'e giderek başladık. Sahilleri oldukça geniş ve 3.5-4 km uzunluğunda.


















                                                                                                                                                     
Etrafta cafeler, tuvaletler, soyunma yerleri var. Sezon tam olmadığı için denize giren insan sayısı azdı. Sezonda şemsiye ve şezlong kiralanıyormuş. Biz ilk denize girdiğimizde hipotermi olduk zannettik çünkü gerçekten soğuktu. Bir müddet sonra benim vücudum alıştı ama çocuklarım dayanamadı.











Sabahtan öğlene kadar su turkuaz renginde ve dümdüzdü ama öğleden sonra az bir dalgalanma başlayınca çarşafımsı görüntü kalktı. Denizde yanınızda 15-20 cm uzunluğunda balıklarla beraber yüzüyorsunuz. Biz sahilde bol bol yürüyüş de yaptık. Akşam üzeri gene shuttle ile otelimize geri döndük ve hemen Dubai Mall'a gittik.

























İlk bakışta çok büyük karışık gibi gelsede kısa sürede iç plananına hakim oluyorsunuz. Tabi amacınızın ne olduğu da çok önemli. Mall içinde dev bir akvaryum var. İsterseniz burada kafes içinde dalış yapabiliyorsunuz.






Dubai Fountain için sakın 15 AED ödeyip daha yakından seyredeceğim diye para vermeyin çünkü hem ıslanıyorsunuz hem de uzaktan seyretmek çok daha zevkli. Uzak dediğim yer de sadece biraz gerisi, ki gidince demek istediğimi anlayacaksınız. Bu gösteri 218 milyon $'a mal olmuş. Gösteri  çeyrek kala ve çeyrek geçelerde Burj Khalifa'nın 3-4 dakikalık ışık şovu ile başlıyor, sonra buçuk ve tam saatlerde su gösteriyle 3-4 dak devam ediyor. Bu gösteriler gündüz 13.00-13.30 (cuma hariç); akşam 18.00-23.00 arasında devam ediyor. Biz üç ayrı gösterisini seyrettik. Su şovunda her seferinde farklı müzik eşliğinde farklı bir suyun dansını seyrediyorsunuz. Saat 22.00 itibariyle gösteriyi çok daha rahat seyredebilirsiniz çünkü kalabalık azalıyor. Biz tavsiye üzerine gösteriyi Apple'ın balkonundan izledik ve çok güzeldi.








Yoğun saatlerde Apple'ın içinde sıra bekleyip balkona çıkıyorsunuz ama oldukça keyifli bir yerden izlemiş oluyorsunuz. Ayrıca Souk Al Bahar'da yemek yerken ya da havuzun kenarından da izleyebilirsiniz.















Burj Khalife, 828 m uzunluğunda, 161 katlı ve her yerden gözüken en uzun binası konumunda. 2010 yılında tamamlanmış. Dünyanın en hızlı asansörü burada. 120 katı 50 saniyede çıkıyor.


































                                             Şehrin her yerinden Burj Khalifa'yi görebiliyorsunuz.





124. katı turistik gözlem için ayrılmış. Akşam üzeri çıkılınca (bizim olduğumuz dönemde 18.00) günbatımını da görme şansı var. Rezervasyon ile biletleri birkaç gün öncesinden almak gerekiyor. Sabak-akşam biletleri 125 AED, günbatımı biletleri 200 AED. 124. kattaki At the Top'dan biletleri önceden alırsanız 125 AED, eğer kapıdan alırsanız 400 AED. 123. kattaki Atmospher adlı bardan yer ayırtırsan 150 AED 'ye iki adet içki ve atıştırmalık da yiyebibilirsiniz. Cam kenarı 250 AED ama buradan yer ayırtmaya gerek yok çünkü masanız cam kenarı olmasa bile rahatlıkla cam kenarına gidip resim çekilebiliyor. At the Top'a Dubai Mall içinden, Atmospher'e ise Burj Khalifa 'daki Armoni otelden çıkılıyor.






Dubai Frame, bu çerçevenin köprüsü cam ve siz oradan hem aşağıyı hem de etrafı seyrediyorsunuz. Buraya çıkmanın bedeli de 50 AED/kişi




                                                                                   















                                                                                       Deira bölgesinden bile çerçeveyi görebiliyoruz.


Üçüncü günümüzü Deira bölgesine ayırdık. Metro ile buraya geldik. Kısa bir yürüyüşten sonra Saruq Al-Hadid'e ulaştık. Açıkça biraz hayal kırıklığı oldu,her taraf kapalı idi. Labirent gibi birçoğu çıkmaz sokak ile karşılaştık. Bunların çoğunda dini eğitimler yapılıyormuş,tabi eskiden.




Sahil boyunca yürümeye devam edince gene içini gezemediğiniz  bu binaları görüyorsunuz.

























Sahilden ilerlemeye devam edince Sheikh Saeed Al-Maktoum House karşınıza çıkıyor. 1896 yılında yapımına başlanmış ama daha sonra birtakım ilaveler yapılmış. Kraliyet ailesi tarafından kullanılıyormuş, şu an ise müze olmuş ama kapalı idi.






                                          


                                          


                                          





                                                     Gece tekne gezintisinde bölgenin görüntüsü




                                                                       DUBAİ MUSEUM



Giriş bu kapıdan değil diğer kapıdan oldu. Giriş ücreti 3 AED/ kişi. Cuma günleri:14.30-20.30,diğer günler 08.30-20.30









1787 yılında yapılan Dubai Al Fahidi Fort. Müzede 1960'lardan önceki çöl yaşamını görmek mümkün.













                                                                     Eski abralar bu şekilde imiş.






                                                                   Mutfak malzeleri ve mutfak




                                                               Yazın sıcakta gündüz uyudukları yer


                                                                   Evin içinde oturma bölümü






                                                                            Evin içindeki banyo



                                                                            Top ve mermileri

                                                             

Müzenin duvarları bu şekilde örülmüş, beyaz olarak kullanılan yapıştırıcının ne olduğunu bilmiyorum.


                                                                                   su tankı











      müzik aletleri










   1950 ve1993 Deira




                                                                            Dini eğitim veriliyor


                                                                     Evde kadınlar yazma işliyor


                                                                                İnciler tartılıyor


                                                                              Su kanalı


                                                                                  Yarasalar

                         






İnci çıkartmak için dalarken burunlarını böyle kapatırlarmış.

                                                                               İlk abralardan































                                     Mezarın birinde bir kişi diğerinde ise iki kişi var.











1971 yılında Dubai Emiri, Dubai Müzesi'ni hisar içine alarak korumak istemiş. Hisarın doğu surlarında, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bayraklarınında bulunduğu ana girişte hisarı koruduğu izlenimi veren iki adet top vardır. Hisarın içindeki yazlık eve ARİSH adı verilir. Müzenin içindeki son odada ise Dubai yakınında bulunan MÖ 3000 yılının yaşam izlerinin bulunduğu Al Qusais bölgesinden gelen eserler var.




                                                                                         

                                                                                NAİF SOUK




Kahve müzesine doğru yürürken bu güzel çayevinden geçiyorsunuz.





















                                                                                COFFEE MUSEUM



Coffee Museum, yeri biraz kuytu ama içi çok güzel. Biz burada Dubai kahvesi içtik.




























                                              Kahvelerimiz mükemmel lezzette hurma eşliğinde geldi.












Bu tarafta tekstil çarşısını da ziyaret ettikten sonra abra iskelesinden 1 AED/kişi vererek keyifli kısa bir yolculuk ile karşı tarafa geçiyoruz.




























Karşıya geçer geçmez sağınızda Dubai Municipality Museum,solunuzda ise Spice Souk (baharat çarşısı) görüyorsunuz. Dubai Belediye'sinin yeni binasını gezmek ücretsiz. İki katlı ama bize pek bir şey ifade etmedi.Eski genel merkezi ise Deira'nın kültürel miraslarından biri olarak koruma altına alınmış.



                                                                                SPİCE SOUK



                                                  




En altta sarı sarı gördükleriniz sülfat ve bunu sabun olarak kullanıyorlar. 10 g/ 1AED
Yanında köşede mavi olanlar ise indigo,kumaş boyamada kullanılır.









Bu çaylarda gerçek altın tozu varmış.Biz gramını bile sormadık.




Safran hakkında epeyce fikir sahibi olduk. Çiçeğin en üst kısmı 1. kalite,ortası 2. kalite ve en alt kısmı ise 3. kalite kabul ediliyor. Bir bardak suyun içine ufacık bir parça atınca bile suyun rengi sapsarı oluyor. Her kalitenin de kokusu farklı. 1. kaliteyi oldukça uygun olarak 8 AED/g aldık.

GOLD SOUK





                                    Takılar oldukça abartılı ve bizim memleketimize göre gramı daha pahalı.









NASIR OBAID LOOTAH MASJİD



Küçük tek katlı bir cami.1910 yılında yapılmış ve 1955 yılında restore edilmiş,aktif olarak kullanılıyor.



Aşağıda gördüğünüz resmin sol yanı bu camiye ait,ortada gözüken ise Heritage House ve en sağdaki ise Al Ahmediye School.








Al Ahmediye School'un tavanları bu şekilde idi. 1912 yılında açılmış ilk devlet okuludur.


CLOCKTOWER ROUNDABOUT






Maktoum Bridge ile Al Maktoum Road'ın birleştiği yerde.1962 yılında çölün ortasında kurulmuş olan bu saat kulesi günümüzde trafiğin ortasında kalıyor. Dubai'nin en eski simgelerinden biri olarak sayılıyor.



MARRİOTT EXECUTİVE APARTMENTS COMPLEX




Bu ikiz kuleler arasındaki köprü 74 metre. Dünyanın iki bina arasındaki en uzun köprüsü ünvanına sahip. Saat kulesi ile aynı yerde.

Deira bölgesinde son olarak metro ile DEİRA CİTY CENTER MALL'a gittik. Şehre göre fiyatlar burada daha uygun ama genede her şey çok pahalıydı.
















Creek dhow cruise ile turumuz gerçekten çok güzeldi. Her taraf ışıl ışıl ve bir sürü tekne geziyor.




Dördüncü gün gene metro ile marina bölgesine gittik.


                                               


Önce Damac Properties durağında inip turuncu metro ile kanalda ufak bir gezinti yaptıktan sonra Palm Jumeirah durağında inip palmiyenin içini gezebilmek için raylı sisteme binmeye gittik. Fakat tam bir hayal kırıklığı oldu. Sekiz dakika gidiş ve sekiz dakika dönüş için 50 AED/kişi istiyorlardı. Arada inmek istersek tekrar para vermemiz gerekiyordu. Durum böyle olunca pek bir şey göremiyeceğimizi anlayıp onun yerine gündüz tekne turu yapıp Atlantis Oteli bari böyle görelim dedik. Amacımız zaten otelin içindeki The Lost Chambers Aquarium veya Aquaventure Waterpark'a gitmek olmadığı için doğru olan bizim için buydu.


Raylı sistemle bu yoldan dümdüz gidilip geri dönülüyor.


                                                



















                                                                                  Şehirde her yerde binalar sonderece modern ve gökdelen türünde. Halen de yapımı devam eden bir yapılaşma var. Şu an Singapur'daki otellerin üzerindeki gemi inşaatını burada da iki bina üzerine yapıyorlar.

İki saatlik tekne turunu 50 AED/kişi ödeyerek gündüz kanal turumuzu da yaptık.




































                                                                                    JBR PLAJI


                                                                             ATLANTİS OTEL


















Gecemizi de Marina dhow cruise with dinner organizasyonu ile tamamladık. Rezervasyon ayarlamak için çok uğraştık ama organizasyon çok profesyoneldi. Herkesin masa numarası önceden belliydi,masalar daha şık ve açık büfesi çok daha zengindi. Tabi bütün bu güzellikler fiyata olduğu gibi yansıyor.












Gezimizde bilerek gitmediğimiz yerler vardı.
1) Madinat Jumeirah,40 hektar alan içinde butik otel,restaurantlar,AVM,tiyatro salonu vs olan çok pahalı bir yer.
2)Palm Jumeirah,bu yapay adalar için, dünyanın etrafına 3 metrelik duvar örülebilecek kadar kum ve kaya kullanılarak yapılmış.Bu projeyi Hollandalı mühendisler 7 yılda tamamlamış.Hollandalılar kendi ülkelerini de doldurma yöntemiyle % 35 büyütmüşler. Doldurmak için Basra Körfezi'nin dibinden temizlenen kumlar kullanılmış.Bu işleme rainbowing deniyormuş. Palm Jumeirah bir gövde üzerine bağlı 16 koldan oluşuyor. Ana kara ile adayı tek raylı demiryolu (monorail) bağlıyor.
Palmiye adaları;Palm Deira,Palm Jumeirah ve Jebel Ali diye üç adadan oluşuyor.
New York Times da yazdığına göre adalar her yıl 5 mm batıyormuş.
3)Ibni Batuta,metro ile gidilebiliyor. Burası bir seyyaha aitmiş ve dünya ülkelerinin konseptlerine göre tasarlanmış hediyelik eşyalar var.
4)Box Park Dubai,conteynerlerden oluşan ilginç binada değişik ülke restaurantları var.
5)Global village tour,değişik ülkelerin sembolik gösterilerini görme ve mutfaklarını tatma şansınız var.
6)Ferrari World,Abu Dhabi'de bir tema parkta ferrariler ve dünyanın en hızlı roller coasteri mevcut.
7)Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi de yer alan güzel işlemeleri olan bir cami.


Gerçekten herkesin söylediği gibi para ile her hayalin gerçekleşeceği bir ülke. Eminim her yıl değişik şeyler ilave etmeye devam edecekler. Ülkemiz koşullarına göre çok pahalı bir yer. Bizim denk gelmediğimiz çöl fırtınası olunca insanlar dışarı bile çıkamıyormuş. Bizim olduğumuz dönemde de gökyüzü hiçbir zaman net olmadı hep bir bulanıklık vardı. Gözünü seveyim MEMLEKETİMİN.