menu

22 Ocak 2016 Cuma

YAKINLAR

Gezi Notları , Türkiye , Avrupa , ...... GEZİMİZ



Bu hafta sonu hava yağışlı idi ama yine de bu içimdeki gezme isteğine mani olmadı. Yoğun ve stresli geçen iş ortamını insan ancak gezerek ve sevdikleriyle sohbet ederek atlatabiliyor. En azından benim için böyle. Biz de televizyonda gördüğümüz Çatalca’daki bir yere gitmeye karar verdik. Önce telefon edip o gün çalıştıklarını teyit ettik, öğle saatlerinde de yola koyulduk. Bahçeşehir’den 64 km uzaklıkta Ormanlı Köyüne gittik. Çatalca gişelerinden çıkınca sola doğru dönüp sırasıyla İzzettin, Kestanelik, Çanakça, Dağyenice gibi güzel köylerin içinden geçip yaklaşık bir saat sonra Terkos Gölü kenarında aynı zamanda Karadeniz kıyısında olan Ormanlı köyü karşılıyor.Göl oklarını takip ederek son derece mütevazı bir aile restoranına ulaşıyorsunuz. Burasının, her mevsim ayrı güzel olacağını görünce hemen anlıyorsunuz. Havanın yağmurlu olmasından dolayı şömineli mütevazı bir ortamda göl manzarası eşliğinde çok güzel göl balıkları yedik.   Yediğimiz balıklar: göl levreği, turna, akbalık ve çapak idi. Hepsi bol yağda kızarmasına karşılık yerken bunu asla hissetmiyorsunuz. Bu balıklar mevsimin balıklarıymış ve hepsi taze taze üstelik sadece beyaz etten oluşuyor. Bunların yanında güzel mevsim salatası ve meşrubat (alkol satılmıyor) alıp en son olarak da şambaba tatlısıyla lezzetin zirvesine ulaşıyorsunuz. Kişi başı yaklaşık:25 TL. Bu güzel yere giderken ve dönerken tabiatın içinde bütün pozitif enerjinin yanı sıra köylerden geçerken köy yumurtası, manda yoğurdu, manda sütü vb. doğal birçok şeyi de alma fırsatı bulabiliyorsunuz. Bizim için tekrar ziyaret edilecek yerler arasına giren “Göl dé Balık”ı sizlerle de paylaşmak istedim.


NOTLAR:

Biz başta hangi balığı seçeceğimiz konusunda kararsız kaldık, ardından hepsinden bir parça tadalım diye karar verdik ve bize buna uygun bir mönü hazırladılar.
Biz gittiğimiz zaman yağmurlu hava ve kış koşulları sebebiyle dışarıda masa yoktu ancak bahar ve yaz dönemleri için, gölün üstünde kurulmuş bir iskele ve kenarında yemyeşil bir alan var. Hem çocuklar için de gayet hoş ve doğal bir ortam, hem de gerçekten şehrin stresinden sıkılan biz yetişkinler için muhteşem bir kaçamak.
Bizim için yol boyunca restoranın tabelasının bulunmaması zorluk çıkardı. Navigasyona verdiğimiz hedef sayesinde yolu bulduk. Bu konuda yaşadığımız sıkıntıyı da restoran yetkilileriyle paylaştık. Onlar da bize yeni tabelaları olduğunu ancak bahara doğru yerleştirebileceklerini söylediler. Eğer yolu bulmak konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız siz de bizim gibi telefonlardaki navigasyonları kullanabilir veya paylaştığım karttaki numaraları arayarak yol tarifi sorabilirsiniz.    

Kış günleri normalde akşam saat 18’e kadar açık olan bu sevimli restorana eğer önceden rezervasyon yaparsanız daha geç saatlerde de gelebilirsiniz.