menu

30 Eylül 2016 Cuma

Phuket


 11.09.2016 günü Bangkok’dan bir saatlik bir uçuşla Phuket’e ulaştık. Burada Kamala bölgesindeki Swiss Otel’de kaldık. Otelin olduğu bölgeden denize girmek yasaktı. Günün her saati otelde havuza girebiliyorsunuz çünkü dışarı çıkınca üşüme şansınız yok. Gündüzleri de hava genelde hafif bulutlu ve her an muson yağmurlarına yakalanma şansınız var. Biz yağmurlara yakalanmadık ama her zaman yanımızda yağmurluklarla gezdik.





Phuket Fanta Sea Show’a girmeden önce açık büfe restaurantında çok güzel bir ortamda mönü ile karnınızı doyurduktan sonra dışarıda eğlenceli bir vakit geçiriyorsunuz. Las Vegas stili şovda 4 boyutlu efektler, havada bale, akrobasi, fil gösterisi ve Tay kültürünün masalsı bir dilde ışık ve sahne anlatımını izleme şansınız oluyor. İçeri girerken her türlü kayıt cihazlarını kasalara kilitlemenizi istiyorlar. Şov bittikten sonra kasalarda çok fazla sıra oluyormuş. Bizi rehber uyardığı için tüm teknolojik aletlerimizi rehberimize emanet ettik. Şov için şahsi fikrim oldukça sıkıcıydı. Turda diğer arkadaşlarla da konuştuğumuzda onların da bu şovu pek beğenmediklerini öğrendim.



























Speed boatlarla 60 km/saat hızla bir saat seyahat ettikten sonra adalara ulaştık. Tekneye giderken çok fazla eşya götürmeyin, içinizde muhakkak mayonuz olsun. Eğer mide bulantısı gibi sıkıntılarınız varsa yola çıkmadan ilaç alın. Teknede her tarafınız ıslanıyor, biz bir de yağmura yakalandığımız için daha fazla ıslandık. Hava sizi hiç üşütmüyor. Liman kuralları gereği bütün yol boyunca can yeleği takmanız gerekiyor. Islanmak istemiyorsanız tekneye biner binmez yeleğin üstüne yağmurluklarınızı üzerinize giyin. Eğer yağmurluk getirmediyseniz limanda 40-100 baht arasında değişen fiyatlarda yağmurluklar satılıyor. Ayrıca limanda 100-300 bahta telefonu sudan koruyan kılıflarda satılıyor. Bu kılıflarla denizde de resim çekebiliyorsunuz. Hamile, yeni ameliyat geçirdiyseniz veya sarsıntıdan etkilenecek bir sağlık probleminiz varsa bu tura katılamıyorsunuz. Teknenin burnu  oturanları oldukça sarstı, en az etkilenen yer teknenin en arka kıç kısmı dediğimiz bölgesi. Adalara sabahtan gitmek gerekiyor çünkü öğleden sonra sular çekiliyormuş böyle olunca da tekneler giremiyor. Burada kumsal ve deniz güzel. Fakat denizin içinde kayalar var ve dikkat etmezseniz ayağınızı yaralayabiliyorsunuz. Eğer arzu ederseniz yanınızda denizde giyebileceğiniz bir ayakkabı getirin.
























                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             


Viking Cave (mağara) , Kırlangıçların beslendiği ada oldukça ilginç ama bunu uzaktan görüyorsunuz. Kırlangıç salyalarını toplamak için özel düzenekler kurmuşlar. Kırlangıç salyasını oldukça pahalı fiyatlara satıyorlar. Bu salya hamilelerde bebeklerin zekasını oldukça olumlu yönde etkiliyormuş ayrıca bazı hastalıklara da iyi geliyormuş.


       
  Kırlangıç salyasını isterseniz bu şekilde hava alanında free shoplarda satılıyor.




Monkey Beach, Maymun Adası’na da uzaktan bakıyorsunuz çünkü daha önce birtakım tatsızlıklar yaşanmış. Zaten hiçbir zaman maymunun gözlerine bakılmazmış saldırırmış.


















Snorkeling Phi Phi Leigh, şınorkellerle dalış yapıp denizin içindeki değişik balıkları, denizkestanelerini ve diğer güzellikleri izleme şansınız oluyor. Daha önce Mısır’a gittiyseniz bu size pek fazla zevk vermeyecektir.















Swimming@Rang Yai Adası ise denizi ve kumsalı ile çok güzel. Hiçbir adadan kum, deniz kabuğu vs almanıza izin vermiyorlar. Denizde sizi ısıran ve kaşındıran bir tür deniz anası var. 






     Bu da, gün sonu yorgunluğuna bir örnek.
                                                         



Liman bölgesi oldukça güzel.





                                                                                                                                    Akşam ise Patong Bölgesi'ne inip gezmek çok zevkliydi. Beach'e gitmek için oldukça renkli, hareketli ve barlarla dolu geniş bir caddeden geçiyorsunuz. Buranın kumsalı ve denizi çok güzel. Sahilin hemen başında doğal meyvelerle gözünüzün önünde yapılan dondurmayı yeme imkanı buluyorsunuz. Dondurmanın fiyatı 100 baht ama buna değer, çok lezzetli. Yolun sonundan sola dönerseniz gece pazarını, Patong Swiss Oteli ve Hard Rock Cafe'yi görürsünüz.


















                                      Akşam işimiz bitince de böyle bir araçla otelimize gittik.







James Bond Adası’na gitmek için limana doğru ilerlerken yol boyunca kauçuk ağaçlarını görüyorsunuz. Kauçuk ağaçlarından 7 yıl sonra ürün alınmaya başlıyormuş. Her ağacın üzerinde akan sakızları toplamak için kapların yerleştirildiğini dikkatli bakınca görüyorsunuz. Toplanan ürünlerden latex elde ediliyor.






Limana ulaşınca bu sefer bizi büyük bir motor bekliyordu. Bu motorda herkes çok rahat hareket etme şansına sahipti ve içinde tuvaleti de mevcuttu. Yaklaşık bir saatte Phi Phi Ada'sına ulaştık.


















James Bond Adası'nda ' Altın Tabancalı Adam ' filmi çekilmiş. Burada meşhur kayayı ve sahili görüyorsunuz. Ada üzerinde de alış veriş yapma şansınız oluyor.





















 Adalarda sular gece yükselip sabah çekiliyormuş. Buraya gelince özel kanolarla Canoeing 1 Hong ve Canoening 2 Panak Ada’larına gidiliyor. Sular çekilmiş olduğu için ağaçların bütün kökleri açığa çıkıyor, buraya muhakkak terlikle gelmelisiniz çünkü yerlerde böcekler ve birazda balçık çamur var. Kafanızı yukarı doğru kaldırdığınızda yeşilliklerin arasından harika bir güneş sizi selamlıyor.














































                                                                                                                                                                                                                                   
Denize girmek için gittiğimiz Swimming Panak Adası bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu adaya biz yüzerek gitmeyi tercih ettik su göründüğü gibi temiz değildi, gene suda bizi ısırdılar ve suyun dibi balçık ve yosunluydu. Burada, getirdiğimiz karpuzlarla maymunları besledik.


Maymunların şovunu seyretmek için geldiğimiz yerde pirinç tarlalarını gördük. 


                                                                                                                                                   

Maymun şovu çok güzeldi. Onunla beraber resim çektirmek için 20 baht parayı maymuna vermeniz gerekiyor. Maymunların asla yüzlerine özellikle gözlerine bakmamak gerekiyor.








                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               










Fil Safarisi de oldukça zevkli; bebek filin şovu çok güldürüyor.


















                  Safari sonunda da otlardan kendi yaptıkları takıları hediye ediyorlar.











Tiger Kingdom  ise ayrı bir güzellik ve cesaret işi. Üç ayrı boy kaplan ile resim çektirme şansınız var. Her birinin fiyatı farklı, kızım büyük boy ile 1000 bahta resim çektirdi. Fiyatlar kişi başı için geçerli. Hayvanlar uyuşturulmuş halde ve karınları tok. İçerideki görevli ile iyi bir diyalog kurarsanız bol bol resminizi çekiyor yani yanınızda kaydedici cihazınız olsun.                                                                                                                                                                     








Biz Phuket’te bulunan çok meşhur ‘ Up Side Down ‘ u yani ters evi ziyaret edemeden ayrıldık umarım siz ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Simon & Simon Cabaret’ i grup olarak seyretmek istemediğimiz için gitmedik.




Az kalsın unutuyordum masaj tabiki yaptırdık. Zaten hem Bangkok hem de Phuket masaj salonlarıyla dolu. Biz yoğunluktan dolayı Phuket’te thai masajı yaptırdık. Fiyatları: 300-900 baht arasında ve süre bir saat. Fiyatın değişken olması seçtiğiniz türle ve aromayla ilgili.